Agrarisch

Wat is een bloembollenverzekering?

Een bloembollenverzekering is een specifieke verzekering die dekking biedt tegen bepaalde schade aan bloembollen, met name gericht op tulpenbollen. Deze verzekering richt zich voornamelijk op directe schade veroorzaakt door hagel en brand in het veld waar de bloembollen groeien.

Met een bloembollenverzekering kunnen bloemboltelers zich beschermen tegen de financiële gevolgen van dergelijke schade, die aanzienlijke verliezen kan veroorzaken tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk op te merken dat deze verzekering specifiek is gericht op tulpenbollen, maar dat de dekking voor andere bolgewassen beschikbaar kan zijn op aanvraag.

Een bloembollenverzekering biedt dekking tegen directe hagelschade en brandschade op het veld, met name gericht op tulpenbollen (andere bolgewassen zijn op aanvraag ook mogelijk). Het standaard eigen risico bedraagt ​​5%, maar tegen premiekorting is het mogelijk om te kiezen voor een hoger eigen risico.

Daarnaast kan de dekking worden uitgebreid met een transportdekking, die extra bescherming biedt tijdens het vervoer van de bloembollen. Bovendien kan het interessant zijn om een brede weersverzekering af te sluiten, waarmee je beschermd bent tegen diverse weersgerelateerde risico’s zoals vorst, droogte, en hevige regenval.

Neem snel contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bekijken en een bloembollenverzekering kunnen samenstellen die aansluit op jouw specifieke behoeften en situatie. Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar om je te helpen bij het beschermen van jouw bloembollenoogst tegen onvoorziene risico’s.

Matthijs Wolfert

Hoe kan ik u helpen?

Bel me terug

Stel een vraag

Afspraak maken

Vul onderstaand formulier in en ik bel u binnen 24 uur terug!


  * Verplichte velden

  Stel uw vraag in onderstaand formulier en ik neem snel contact met u op!   * Verplichte velden

   Goed plan. Vul hieronder uw gegevens in en ik neem snel contact met u op!    * Verplichte velden