Transport & Automotive

Wat is een transportgoederenverzekering?

Een transportgoederenverzekering is een type verzekering dat bedoeld is om de goederen te beschermen tijdens transport. De keuze voor de juiste transportverzekering hangt af van wie de eigenaar van de goederen is en wie de goederen vervoert. Hieronder worden een aantal opties beschreven om de juiste dekking te bepalen:

Het kiezen van de juiste transportverzekering is essentieel om ervoor te zorgen dat de goederen tijdens het transport goed beschermd zijn tegen mogelijke risico’s zoals schade, diefstal of verlies. Het is belangrijk om de specifieke behoeften van jouw bedrijf en het transportproces te evalueren om de meest geschikte dekking te selecteren. Een professionele verzekeringsadviseur kan helpen bij het bepalen van de juiste transportverzekering die past bij jouw situatie en eisen.

 • Eigen vervoersdekking: Met een Eigen vervoersverzekering verzeker je de spullen die je zelf vervoert in je bedrijfswagen tegen schade en diefstal. Dit type verzekering is van toepassing wanneer je zelf verantwoordelijk bent voor het vervoeren van de goederen, zoals bijvoorbeeld bij bezorgdiensten of transportbedrijven met eigen voertuigen.
 • Goederentransportverzekering: Met een Goederentransportverzekering verzeker je het transport van jouw producten die je door een ander laat vervoeren. Deze verzekering is geschikt wanneer je een externe vervoerder inschakelt om jouw goederen te transporteren, zoals bijvoorbeeld bij internationale scheepvaart, luchtvracht of wegtransport.
 • Vervoerders­aansprakelijkheid: Met de vervoerders-aansprakelijkheidsverzekering wordt je aansprakelijkheid als vervoerder gedekt tot een bepaald bedrag, meestal tot € 1,25 miljoen per gebeurtenis. Deze verzekering is van toepassing op vervoerders en logistieke dienstverleners en beschermt tegen aansprakelijkheidsclaims voor schade aan de goederen die tijdens het transport kunnen optreden.

 

Matthijs Wolfert

Hoe kan ik u helpen?

Bel me terug

Stel een vraag

Afspraak maken

Vul onderstaand formulier in en ik bel u binnen 24 uur terug!


  * Verplichte velden

  Stel uw vraag in onderstaand formulier en ik neem snel contact met u op!   * Verplichte velden

   Goed plan. Vul hieronder uw gegevens in en ik neem snel contact met u op!    * Verplichte velden