Bouw

Wat is een CAR verzekering?

Een CAR-verzekering, oftewel Construction All Risk-verzekering, is een essentiële verzekering voor bedrijven actief in de bouw- en klussector. Deze verzekering biedt uitgebreide dekking voor verschillende vormen van schade die kunnen optreden tijdens bouw- en renovatiewerkzaamheden.

Met een CAR-verzekering bent u beschermd tegen diverse risico’s, waaronder schade veroorzaakt door diefstal, brand, vandalisme of storm. Dit betekent dat als er bijvoorbeeld gereedschap gestolen wordt van uw bouwplaats of als er brand uitbreekt in een gebouw waar u aan het werk bent, de verzekering de kosten zal dekken.

Een belangrijk aspect van een CAR-verzekering is dat deze ook dekking biedt voor schade veroorzaakt door fouten tijdens het werkproces, zoals uitvoeringsfouten. Dit betekent dat als er schade ontstaat als gevolg van een foutieve installatie of constructiefout, de verzekering de kosten zal vergoeden.

Naast dekking voor schade aan het werk zelf, zijn er nog andere aspecten die meeverzekerd kunnen worden:

 1. Diefstal van bouwmateriaal dat op de locatie geleverd is.
 2. Standaard dekking voor alle projecten binnen Nederland, België en Duitsland, waardoor u ook gedekt bent tijdens internationale projecten.
 3. Dekking voor eventuele onderaannemers die betrokken zijn bij uw projecten.
 4. Kosten die gemaakt moeten worden om directe schade te beperken, zoals kosten voor het opruimen van puin na een storm.
 5. Schade aan persoonlijke bezittingen van uzelf of uw personeel, zoals gereedschap of kleding.

Kortom, een CAR-verzekering biedt uitgebreide bescherming voor bouw- en klusbedrijven, zowel voor schade aan het werk zelf als voor aanverwante risico’s.

Matthijs Wolfert

Hoe kan ik u helpen?

Bel me terug

Stel een vraag

Afspraak maken

Vul onderstaand formulier in en ik bel u binnen 24 uur terug!


  * Verplichte velden

  Stel uw vraag in onderstaand formulier en ik neem snel contact met u op!   * Verplichte velden

   Goed plan. Vul hieronder uw gegevens in en ik neem snel contact met u op!    * Verplichte velden